Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
grzyby suszone 5 dkg
cebula 2 sztuki
mąka 2 łyżki
jajko 2 sztuki
masło 1 łyżka
koperek
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować do miękkości. Odcedzić, odparować i przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Grzyby dzień wcześniej umyć i namoczyć. Ugotować, odcisnąć i pokroić w paseczki. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać masę ziemniaczaną i grzyby, wymieszać z mąką, jajami i siekaną zieleniną. Doprawić do smaku. Masę podzielić na 8 części, uformować kotlety i panierować w tartej bułce. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pipi765 18.01.2012 15:18
pyszne
gusia1000 14.10.2011 16:30
Robię takie, bo lubię.
Margo1 06.09.2010 09:27
Również ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak