Sposób przygotowania

Porcję mięsa ok 1 kg nacierany przygotowaną wcześniej marynatą składającą się z oliwy z oliwek ( 3 łyżki ), do tego dodajemy przyprawy i starty czosnek.

Przygotowaną marynatą nacieramy całe mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i posiekane na plasterki pieczarki.

Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200`C. W trakcie pieczenia podlewamy przygotowanym bulionem dzięki czemu mięso nie będzie suche.

Pieczemy ok 1 godz. Z powstałego w czasie pieczenia wywaru możemy zrobić pyszną bazę na sos :)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ojj zjadłbym taką :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !