Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki Pani Ali

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz do smaku
masło
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki Pani Ali

Ziemniaki dokładnie wyszorować, opłukać i osuszyć. Każdy nakroić wzdłuż, a w powstałym nacięciu umieścić 1 listek laurowy. Ułożyć na natłuszczonej blasze, upiec na złoty kolor. Przed podaniem listki można wyjąć. Podawać z dodatkiem soli, pieprzu i zimnego masła. Można posypać też startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.09.2010 09:27
Bardzo proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak