Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
pieczarki 20 dag
czosnek 2 ząbki
parmezan
Przyprawa curry orientalna Prymat
sos pomidorowy 1 paczka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dag
papryka czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka i pieczarkami

Filety z indyka pokroić na grube prostokątne paski, potłuc tłuczkiem i obtoczyć w przyprawie do kurczaka Prymat i curry Prymat. Czosnek posiekać drobno, pieczarki pokroić w kostkę i wszystko usmażyć na oleju. Usmażone pieczarki wymieszać z tartym parmezanem, farsz nakładać na środek filetów i zawijać w ruloniki, spiąć wykałaczkami. Paprykę pokroić w kostkę, udusić na oleju, dodać szklankę wody, wino i sos pomidorowy, zagotować. Wrzucić do sosu usmażone wcześniej roladki i trochę poddusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.10.2010 14:49
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak