Sposób przygotowania

Pieczywo pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Mięso wymieszać z 4 żółtkami, musztardą, chrzanem i keczupem oraz szczyptą soli. Dodać grzanki, cebulę i paprykę, dobrze wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i soku z cytryny. Pianę wyłożyć na podpieczony klops i wstawić do piekarnika na kolejne 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jaka nazwa śmieszna, trzeba spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    natalkamc

    nio nio ciekawy przepis, muszę zobaczyć co z niego wyjdzie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ciekawa nazwa i przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !