Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i obgotować ok.10 minut w osolonym wrzątku,odcedzić i odcisnąć z wody.
Mięso usmażyć z posiekaną cebulką, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuścić, nakładać warstwami na przemian kapustę i mięso.Każdą warstwę kapusty oprószyć papryką mieloną.Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.
Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą,doprawić przyprawą uniwersalną. Polać zapiekankę, na wierzchu rozłożyć wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 50-60 minut.
Ja podałam z ryżem na sypko, ale można jeść z pieczywem,ziemniakami czy makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna ta zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Takie gołąbki inaczej:) Ciekawa bardzo:)!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hehe super pomysł :) to tak jak u mnie bigos z całymi kotletami zamiast kawałkami mięsa :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne danie i w smaku musi być ok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !