Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka Gołąbek.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średnia główka kapusty 1 szt
mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego 1 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
koncentratu pomidorowego 3 łyżki
średnie cebule 2 szt
wody 1,5 szkl
margaryny lub masła 2 łyżki
koperek do posypania
Opcjonalnie:
ryż (ugotowany na sypko, ilość wg uz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka Gołąbek.

Kapustę poszatkować i obgotować ok.10 minut w osolonym wrzątku,odcedzić i odcisnąć z wody.
Mięso usmażyć z posiekaną cebulką, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuścić, nakładać warstwami na przemian kapustę i mięso.Każdą warstwę kapusty oprószyć papryką mieloną.Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.
Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą,doprawić przyprawą uniwersalną. Polać zapiekankę, na wierzchu rozłożyć wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 50-60 minut.
Ja podałam z ryżem na sypko, ale można jeść z pieczywem,ziemniakami czy makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.05.2013 10:14
fajne danie i w smaku musi być ok
ElizaT 08.10.2012 09:12
extra
Megi 07.10.2012 09:33
smacznie
Rafał10 01.08.2012 23:01
hehe super pomysł :) to tak jak u mnie bigos z całymi kotletami zamiast kawałkami mięsa :)
katarzyna124 14.04.2011 17:30
Takie gołąbki inaczej:) Ciekawa bardzo:)!
noculos 05.02.2011 20:18
ciekawe
eli_555 14.12.2010 23:04
pychota
Natalia/tubisiek 16.09.2010 11:06
musi być pyszna :)
Ewa111 14.09.2010 11:56
pyszna ta zapiekanka
noculos 08.09.2010 00:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak