Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory po arabsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory na surowo 4-5
bakłażan 1
Gałązki tymianku 5
oliwa
żółty ser 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory po arabsku

Bakłażan myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w dość drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy miąższ bakłażana, a następnie przekładamy go do miski. Oliwki i kapary siekamy i łączymy z bakłaża­nem. Dodajemy sól, pieprz i suszoną bazylię. Tymianek myjemy, siekamy i wrzucamy do nadzienia. Starannie mieszamy ze sobą. Pomidory myjemy, dzielimy na połówki, a na­stępnie usuwamy gniazda nasienne.Pomidory napełniamy farszem,posypujemy startym serem i dekorujemy świeżymi listkami bazylii. Podajemy z pieczonym kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.12.2012 19:45
Pycha :)
ben-ka 26.10.2011 09:16
niezła nazwa:)
barbara11561 24.08.2011 07:12
ciekawe-i pyszne
Edyta38 04.05.2011 20:39
super
pacpaw 14.04.2011 20:57
ciekawe jak tam Arabowie jedzą te pomidorki :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak