Sposób przygotowania

Bakłażan myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w dość drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy miąższ bakłażana, a następnie przekładamy go do miski. Oliwki i kapary siekamy i łączymy z bakłaża­nem. Dodajemy sól, pieprz i suszoną bazylię. Tymianek myjemy, siekamy i wrzucamy do nadzienia. Starannie mieszamy ze sobą. Pomidory myjemy, dzielimy na połówki, a na­stępnie usuwamy gniazda nasienne.Pomidory napełniamy farszem,posypujemy startym serem i dekorujemy świeżymi listkami bazylii. Podajemy z pieczonym kurczakiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe jak tam Arabowie jedzą te pomidorki :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ciekawe-i pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    niezła nazwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !