Sposób przygotowania

Polędwiczkę przyprawić sola, pieprzem ze wszystkich stron. Na rozgrzanej patelni wrzucić 1/4 kostki masła, wrzucić polędwiczkę i smażyć ok 10 minut z wszystkich stron. Wyłożyć. Do tego samego garnka wrzucić posiekaną cebulę/szalotki (najlepiej w piórka), podsmazyć chwilę, dorzucić pieczarki poddusić chwilkę. Wyłożyć składniki do miski. Do tego samego garnka, wlać wino, gotować przez chwilę , wlać śmietankę energicznie mieszając, jak się sos zagęści wrzucić polędwiczkę, pieczarki, przypraiwć solą , pieprzem i dusić pod przykryciem ok 15 min. Mięso wyjąć pokroić w plastry ułożyć na talerzu, polać sosem z grzybami, posypać koperkiem i posiekanymi orzechami laskowymi i.... gotowe !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie składników.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Jak dla mnie idealne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !