Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek w migdałach(F)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 filiżanka
płatki migdałowe 1 filiżanka
woda letnia 2 łyżki
sól i pieprz
masło roztopione 4 łyżki
ser kozi 4 (kształt rulonu)
Do dekoracji:
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Serek w migdałach(F)

Serki dokładnie obtaczamy w mące, później w jajku i na koniec w płatkach migdałów. Układamy w formie żaroodpornej, wyścielonej papierem do pieczenia. Posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy roztopionym masłem. Wstawiamy do piekarnika na górną jego część. Zapiekamy przez około 10 minut, aż płatki migdałów się zrumienią.Możemy zastąpic ser kozi camembertem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.06.2012 09:29
wspaniały pomysł.
Misiakova 28.05.2012 08:23
kapitalne :)
Katarzyna59 11.05.2012 21:47
super
zdzislawa2 04.03.2012 15:10
ekstra
smakoszek 30.07.2011 10:01
smaczny
SmacznaPyza 28.01.2011 10:36
podoba mi się :-)
Margo1 13.09.2010 15:57
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak