Sposób przygotowania

Buraki umyć, włożyć do garnka i ugotować w łupinach.
Gdy będą miękkie zalać zimną wodą celem zahartowania.
Lekko przestudzone obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i dodać trochę oleju.
Wymieszać i odstawić na 20 minut.
Ewentualnie w miarę potrzeby doprawić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pierwszy raz jadłam taką sałatkę dawno temu na Mazurach - od tamtej pory też taką robię bo jest pyszna!
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Też taką robię. Jest przepyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !