Sposób przygotowania

Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Ogórki i cebulę wrzucić do miski.
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotować zalewę.
Gorącą zalewą zalać ogórki z cebulą, dodać gorczycę i musztardę, wymieszać i odstawić na 4-5 godzin.
Po tym czasie ogórki przełożyć do słoików ciasno upychając, zalać powstałą zalewą.
Zamknąć słoiki i przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    darus

    bardzo lubię taką sałatkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    jeszcze nie jadłem, muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    jeszcze nie jadłem, muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    super przepis, bardzo lubię taką sałatkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajny przepis
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    sałatka na zimę jak znalazł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !