Sposób przygotowania

Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki. W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować prze4 3 minuty od zagotowania.Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Mysiunia Twoje zdjęcie to nie śliwki do ciasta, ale kompot śliwkowy.
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    wspaniałe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    śliwkowe ciasto super,
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    domowy smak bezcenny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Te śliwki wyglądają jak w kompocie, bez pestek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !