Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki do ciasta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 5 kg
cukier żelujący 500 g
cukier 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki do ciasta

Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki. W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować prze4 3 minuty od zagotowania.Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.10.2013 22:02
Te śliwki wyglądają jak w kompocie, bez pestek :)
cukiereczek 20.03.2012 09:14
domowy smak bezcenny
mic 03.10.2011 19:19
śliwkowe ciasto super,
gosia47-47 11.12.2010 19:27
wspaniałe
ZEWA 17.09.2010 20:56
Mysiunia Twoje zdjęcie to nie śliwki do ciasta, ale kompot śliwkowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak