Sposób przygotowania

Schab rozbijamy na cienkie kotlety (przez folię), posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, smatujemy musztardą, układamy całe jajko, obok po ćwiartce ogórka, zawiajmy, wiążemy nitką.
Cebulę kroimy w kostke.
Smażymy roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony, w trakcie smażenia posypujemy je ziołami prowansalskimi, jak zaczną się lekko przypiekać dodajemy pokrojoną cebulę, zmniejszamy ogień, smażymy aż cebulka sie zarumieni.
Zalewamy roladki 1,5 szklanki wody, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, łyżeczkę kcharka, gotujemy na małym ogniu 20 minut. Wyjmujemy roladki, zdejmujemy nici, pozostały sos zagęszczamy mąką i śmietanką (ja dolałam 0,5 szklanki wody jeszcze), dodajemy łyżeczkę musztardy, gotujemy chwilkę. Sos gotowy:)

Podawać z ziemniaczkami lub kluskami śląskimi. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo smaczny obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smakowicie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajnie wyglądają i są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    to jajko w środku pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !