Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szprotki zapiekane w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 3 dag
szprotki 20 dag
mąka 3 dag
bulion 1/2 szklanka
koncentrat pomidorowy 5 dag
sól, cukier, sok z cytryny do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: szprotki zapiekane w sosie pomidorowym

Kromki posmarowac masłem i położyc na każdej po dwie szprotki. Pokryc bardzo gęstym sosem pomidorowym tak aby nie spływał z kromki. Posypac serem i bułką tartą. Zapiec. Sos> Zrobic zasmażkę z mąki i masła. Zestawic z ognia. Rozprowadzic zimnym bulionem, dodac koncentrat i zagotowac. Doprawic do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, aby sos był ostrzejszy można dodac szczyptę mielonej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.04.2013 14:18
mm super!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak