Sposób przygotowania

Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C.

Masa1: na mleku (1/2 litra) ugotować budynie z dodatkiem cukru, wystudzony zmiksować z kostką masła.

Masa2: w szklance mleka rozrobić obie mąki i cukier (1 szkl), resztę mleka zagotować(2 szkl) i wlać przygotowany budyń, ostudzony zmiksować z masłem.

Masa jabłkowa:jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, uprażyć z cukrem (kilka łyżek), dodać suche galaretki wiśniowe i dokładnie wymieszać, pozostawić do ostudzenia.

Posypka: wymieszać wiórki z cukrem (2 łyżki) i masłem (1 łyżka) i podsmażyć.
Rozpuścić galaretki.

Przełożenie ciasta: biszkopt, na to połowa masy 1, masa jabłkowa, reszta masy1, biszkopty, zalać tężejącą galaretką zieloną, masa 2, posypac kokosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Pięknie to ciasto wygląda:) Zapewne jest pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !