Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowy sos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

½ kg pomidorów
3 cebule
2 łyżki masła roślinnego
sól, pieprz
Ew 2 ząbki czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowy sos

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, krajać w plastry. W rondelku rozpuścić masło, dodać pokrojoną w plastry cebulę i dusić, aż się zeszkli (nie rumienić). Dodać pomidory i ewentualnie obrane ząbki czosnku i dusić na małym ogniu ok.. 20 minut, mieszając, aby się nie przypaliło. Sos musi być gęsty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z krokietami ziemniaczanymi lub z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 27.07.2011 18:42
super
grazia1 11.03.2011 12:24
dobry!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak