Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z szynki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
boczek wędzony 20 dag
ogórek kiszony 2 szt.
sól i pieprz
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z szynki

Szynkę pokroić w plastry, rozbić (tak jak kotlety), przyprawić solą i pieprzem. Ogórek, cebulę i boczek pokroić w paski, układać na rozbitej szynce i zwijać. Spiąć wykałaczką i włożyć na roztopiony tłuszcz. Gdy się lekko przypieką podlać wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Sos zaciągnąć wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 15.05.2012 22:58
Bardzo apetyczne zrazy.
barbara11561 04.02.2012 22:28
świetne
Grazyna0211 26.01.2012 18:10
pyszne
romanrafal
romanrafal 25.03.2011 14:54
pycha
jogobella23 25.03.2011 07:54
super
daria899 29.01.2011 18:00
śliczne:)
daria899 29.01.2011 18:00
śliczne:)
Grażyna13 12.01.2011 14:41
Robię takie z karkówki, pyszne :)
Maryś1 07.09.2010 22:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak