Sposób przygotowania

kapuste drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy wode. w osobnym naczyniu smazymy drobno pokrojoną cebulke na złoty kolor i gdy jest miekka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażke, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynke. Podajemy na ciepło jako surówke do obiadu

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię podobnie też mam swój przepis w księdze - bardzo lubię taka kapustkę jest super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja nigdy nie dawałam śmietany - koniecznie taką muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    a ja nigdy nie jadlam czegos takiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Śmietana do kapusty?- bardzo ciekawe...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !