Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka z sosem pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 4 sztuka
ryż 1 saszetka
mięso mielone 1 kostka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka z sosem pomidorowym

Ryż ugotować, wymieszać z mięsem, całość doprawić solą i pieprzem. Gniazda z papryk usunąć. Do wydrążonych papryk nałożyć farsz mięsno -ryżowy. Paprykę z farszem ułożyć w brytfance i podlać niewielką ilością wody. Z koncentratu, wody, mąki zrobić sos i polać nim paprykę. Paprykę piec w piekarniku ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.11.2014 11:54
ciekawe danie dla amatorów papryki
ppaulina 20.07.2014 12:41
wygladaja kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak