Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki oczyszczone 4 sztuki
pieczarki 600 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypior do dekoracji
ketchup do smaku
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane

Pieczarki i cebulę smażymy na patelni, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Powinny być mocno wysmażone. Papryki przekrajamy wzdłuż i pozbywamy się gniazd nasiennych, po czym nakładamy do nich farsz (dla chętnych do farszu można dodać doprawiony szpinak). Tak przygotowane warzywa wkładamy do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut.
Po wyjęciu papryk z piekarnika, posypujemy je szczypiorem.
Podawać na ciepło.
Można polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 08.01.2013 14:53
smaczne
ElizaT 21.06.2012 12:40
fajnie
olkaaa 07.03.2012 08:07
super pomysł
Mariusz10 13.02.2012 19:25
pycha
magduś83 05.12.2011 10:31
super pyszności na tym talerzu:)
Mysiunia 24.05.2011 12:57
super:)
iga2 17.05.2011 22:08
wyglądają rewelacyjnie
Magda60 29.04.2011 14:07
swietny przepis
iwona332 26.04.2011 10:10
super
Wafelek2601 17.04.2011 09:08
na pewno pyszne
ben-ka 13.04.2011 15:09
a ja zawsze faszeruję mięsem,czas to zmienić:)
jeta72 24.03.2011 15:54
Super;)
m1monika 27.01.2011 22:34
wyśmienite!!!
Katarzyna156 15.01.2011 23:34
palce lizać :)
eli82 15.01.2011 11:36
bardzo dobre są :)
krzyniu1984 13.12.2010 07:41
ładnie wyglądają
Emilia21 18.09.2010 19:19
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak