Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg śledzi nie ogłowionych lub 80 dag ogłowionych
40 dag cebuli
20 ml octu
10 dag jabłek kwaśnych
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Przygotować filety. Cebulę obrać, posiekać, sparzyć lub ugnieść, aż puści sok. Wymieszać ją z obranymi, pokrojonymi w kostkę jabłkami. Filety ułożyć w półmisku, obłożyć cebulą z jabłkami, skropić wszystko octem i zalać oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak