Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zakwaszane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg śledzi nie ogłowionych lub 80 dag śledzi ogłowionych
40 dag cebuli
50 ml octu
0,2 l wody
1 dag cukru
1 g ziela angielskiego

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zakwaszane

Przygotować filety. Do wody dodać ocet, cebulę pokrojoną w półkrążki, cukier i ziele angielskie. Zagotować, wystudzić. Śledzie ułożyć w półmisku, obłożyć cebulą i skropić przygotowaną zalewę z octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.02.2012 09:59
fajne
iwona332 22.09.2010 22:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak