Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
oliwa 3 łyżka
kminek 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
cebula czerwona 1 sztuk
kolendra szczypta
sól do smaku
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ziemniaki

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać ze skórki. Pokroić w niewielką kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać rozgniecione nasiona kminku i gorczycy oraz drobno posiekaną cebulę, a gdy zmięknie - ziemniaki. Smażyć na średnim ogniu, stale mieszając, aż ziemniaki nabiorą złotego odcienia. Oprószyć je wtedy papryką i kolendrą. Zdjąć z ognia, posypać siekaną natką, zalać jogurtem i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 05.04.2011 10:36
pyszne
RenataZ-et 07.09.2010 10:37
Lubię pikantne jedzonko
Margo1 05.09.2010 10:53
mniam , lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak