Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
1 szkl. mleka
1 szkl.wody mineralnej gazowanej
mąka
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Odrobina majeranku
olej do smażenia
Farsz:
1 kg dobrej kiszonej kapusty
30 dag świeżych grzybów
DO PANIEROWANIA
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt.
jajko 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Naleśniki usmażyć wg. powyższego przepisu. Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna odgotować (uważać, żeby nie była za mało kwaśna, bo farsz straci smak). Dokładnie osaczyć, odcisnąć i pokroić bardzo drobno. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć, dodać umyte grzyby i smażyć ok. 30 min na wolnym ogniu. dodać do kapusty, przesmażyć chwile i doprawić podanymi przyprawami. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:53
Zawsze dobre.
IZABELA29 24.08.2011 22:09
a mi smaka narobiłaś na krokiety
Ewelina38 14.04.2011 19:04
uwielbiam takie i często robię
SmacznaPyza 10.10.2010 15:01
niestety rzadko takie robię bo chłopaki nie przepadają a ja po 3 dniach już mam dość...
iwona332 18.09.2010 13:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak