Sposób przygotowania

Śledzie pokroić wzdłuż, zwinąć w rulonik (jak rolmopsy) i spiąć wykałaczką. Ułożyć w salaterce. Śliwki umyć, przelać wrzątkiem, a następnie dodać 3-4 łyżki wody i rozgotować na małym ogniu. Śliwki przetrzeć przez sito lub zmiksować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wymieszać z oliwą i wiórkami migdałowymi. Sosem zalać śledzie, posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    na pewno smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    śledzie ze śliwkami ... ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !