Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Renatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony zielony groszek 40-50 dkg
matiasy 4 sztuki
ocet winny 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
posiekana zielenina 1 garść
sól, cukier, pieprz do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Renatka

Groszek włożyć do wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, gotować 7-10 minut, delikatnie odcedzić. Cebulki razem ze szczypiorkiem drobno posiekać. Filety odsączyć z oleju i pokroić w niewielką kostkę, wymieszać z groszkiem i cebulką. Oliwę ubić z octem winnym, doprawić do smaku (już nie solić), wymieszać z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 31.10.2011 11:24
pyszota
Ewelina38 30.07.2011 23:32
samo zdrowie
Margo1 05.09.2010 10:59
nie robiłam ,ale na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak