Sposób przygotowania

Suszone grzyby należy przed użyciem namoczyć. Własnoręcznie zebrane grzyby pokroić w cienkie plasterki, rozłożyć na pergaminie i ususzyć, najle piej na świeżym powietrzu.
W piekarniku suszyć w temperaturze do 50 stopni
.Jajka wymieszać z mlekiem, dodać kaszę mannę oraz sól i wyrobić ciasto. Odstawić na chwilę, po czym dodać pietruszkę.
Grzyby oczyścić, w razie potrzeby opłukać i osuszyć w lnianej ściereczce. Pokroić na 2-milimetrowe kawałki, dodać do ciasta i wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło i kolejno z obu stron smażyć cztery omlety na złoty kolor. Usmażone przełożyć na podgrzane talerze. Proponuję smażyć jednocześnie na dwóch patelniach, w ten sposób można zaoszczędzić sporo czasu.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajowskie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Należało by spróbować z grzybami leśnymi. Np. Rydze ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !