Sposób przygotowania

Ciepły omlet jest smacznym daniem, który można podawać ze świeżą sałatą, zarówno w południe jak i wieczorem.
Jajka rozmieszać z 8 łyżkami wody, solą i gałką muszkatołową. Dodać szynkę pokrojoną na cienkie paseczki i tarty ser.
Każdy z czterech omletów smażyć na jednej łyżce masła i tylko po jed nej stronie. Jajka wlać na patelnię i przykryć. Omlet jest gotowy, gdy jajka się zetną, a wierzch omletu jest lśniący.
Patelnię zestawić z palnika i chwilę odczekać, aby omlet można było z łatwością zdjąć z patelni. Posypać siekaną pietruszką i złożyć na pół. Podawać z dodatkami.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !