Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka jabłkowo-jajeczna.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszelki 1/2 op.
majonez 2 sł. małe
jabłka 2
cebula biała
keczup pikantny
kukurydza w puszce
jajko 5
sól
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka jabłkowo-jajeczna.

jajka gotujemy na twardo,kroimy w kostkę.kukurydzę odsączamy.jabłka i cebulę kroimy w kostkę.ser ścieramy na tarce o małych oczkach.makaron gotujemy cedzimy i studzimy.makaron mieszamy z 1/2 słoika majonezu,przekładamy do miski(warstwa powinna mieć ok.4 cm)następnie wkładamy jabłka i cebulę.polewamy keczupem.wkładamy jajka,solimy i smarujemy majonezem.wsypujemy kukurydzę,smarujemy keczupem.wierzch posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak