Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 litry bulionu warzywnego, 30 - 40 dag świeżych - najlepiej mieszanych - grzybów, 15 dag cebuli, 10 dag ogórków kiszonych, 15 dag parówek, 8 dag koncentratu pomidorowego, 2 dag oleju, 10 dag śmietany, sól pieprz, ziele, angielskie, liść laurowy, zielona pietruszka.

SPOSÓB WYKONANIA: Grzyby oczyścić umyć, pokroić w plasterki, obsmażyć na ostrym ogniu. Dodać posiekaną cebulę, dusić do miękkości, Ogórki obrać, pokroić w paski, parówki w plasterki, dodać do grzybów razem z koncentratem i chwilę poddusić. Zalać całość bulionem i gotować 15 min. Pod koniec gotowania zupę podprawić zahartowaną śmietaną wymieszaną z wywarem, doprawić do smaku. Podawać posypaną pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !