Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z parmezanem i sezamem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parmezan
sezam
jajko
mąka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z parmezanem i sezamem

SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, 1 szklanka pełnego mleka, 25 dag tartego sera parmezan lub queso fresco, 4 jajka, rozpuszczone masło 12 dag, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ziarna sezamu.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Przesiać mąkę z proszkiem. W osobnej misce wymieszać ser, cukier, jajka i mleko. Dodać rozpuszczone masło. Powoli dodawać mąkę do masy serowej. Wymieszać. Masę przelać do dwóch natłuszczonych keksówek. Blaszki napełniać do połowy. Posypać sezamem. Piec 20 - 25 aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Ostudzić. Pokroić na plastry i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 22.02.2011 15:45
mmmm ciekawe :) takie lubie!
banditka 06.09.2010 09:47
pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak