Sposób przygotowania

Cukinie umyć i pokroić w plastry jeśli jest duża pokroić na mniejsze kawałki. Cukinie zasypać cukrem i solą - wymieszać odstawić na 15 minut po czym dodać ocet, zmiażdżony czosnek oraz zioła. Wszystko wymieszać i zostawić tak na godzinkę po czym włożyć do wyparzonych słoiczków razem z zalewą i pasteryzować
od zagotowania ok 10 minut. Wyjąć na ręcznik ewentualnie dokręcić i odwrócić do góry dnem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez taka robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lulus20

    musze sprobowac:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !