Sposób przygotowania

Schab rozbijamy bardzo cienko. Przyprawiamy go kucharkiem, czosnkiem i pieprzem - ale delikatnie. Na każdy plaster schabu dać plaster szynki i sera. Zwinąć roladki. Roladki przekrawamy na pół. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. 100 ml wody, śmietanę, mąkę wymieszać z przyprawami. Dodać starty ser żółty. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Nie gotować!!! Kiedy zacznie wrzeć polać roladki i każdą roladkę nakryć połową plastra żółtego sera. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Piec do 40 minut. Podawać gorące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ciekawy sposob :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubie takie dania , są pyszne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zapomniałam dodać, że czasem do tej zalewy serowej dodaję pół pęczka szczypiorku.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    oooo pyszności!!!!!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Do ulubionych ,bo pysznie wygladają
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !