Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 70 dag
mleko 1/2 l
cukier 3 łyżki
rodzynki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z jabłek

Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i kroimy na ćwiartki, posypujemy owoce cukrem i cynamonem, wrzucamy do pół litra wody i gotujemy. Mleko mieszamy z mąką i mieszamy dokładnie na jednolitą konsystencję, zaprawiamy tym zupę. Dodajemy rodzynki. Gdy zupa wystygnie wlewamy wino i na kilka godzin odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 09.10.2010 15:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak