Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa baskijska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
fasola czerwona 25 dag
dynia 25 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
olej
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa baskijska

Kapustę szatkujemy, solimy i zostawiamy na godzinę czasu. Czosnek rozcieramy, cebulę trzemy na tarce, dynię kroimy na kawałki. Wszystko podsmażamy na oleju, dodajemy fasolę. Zalewamy 1,5 litrem wody i zagotowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.10.2010 18:45
łatwizna, ale ciekawa
Roman5 09.10.2010 15:38
łatwizna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak