Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OMLET WIEJSKI Z POMIDORAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 100 g
cebula 100 g
pęczek szczypiorku 1
jajko 5 sztuki
mleko 5 łyżka
pomidor 3 sztuki
ziemniaki ugotowane w mundurkach g

Przepis i sposób przygotowania na: OMLET WIEJSKI Z POMIDORAMI

Pokroić boczek na małe kostki, ce bulę obrać i pokroić na cienkie talarki, posiekać drobno szczypiorek.
Boczek wysmażyć na patelni aż stanie się chrupki. Ziemniaki pokroić na plasterki o grubości około 1 cm rozłożyć je równomiernie na boczku. Opiec je z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę i wszystko szybko zapiec.
W misce rozmieszać widelcem jajka z mlekiem, dodać soli i pieprzu. Pomidory pokroić na plasterki.
Dobrze wymieszane jajka wylać na ziemniaki tak, by zakryły je równomierną warstwą. Niech jajka zetną się przy niskiej temperaturze. Omlet udekorować pomidorami i posypać świeżym lub suszonym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 13.05.2012 21:43
super przepis
iwona332 09.01.2011 00:20
super
marta639 17.09.2010 18:40
fajny przepis.
cukiereczek 10.06.2010 08:27
Zapowiada się smakowicie.
Marcin46
Marcin46 14.05.2010 17:34
Fajne. Zapraszam do oglądnięcia moich przepisów. Może coś dodasz jak ja z twojej książki do ulubionych ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak