Sposób przygotowania

Pokroić boczek na małe kostki, ce bulę obrać i pokroić na cienkie talarki, posiekać drobno szczypiorek.
Boczek wysmażyć na patelni aż stanie się chrupki. Ziemniaki pokroić na plasterki o grubości około 1 cm rozłożyć je równomiernie na boczku. Opiec je z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę i wszystko szybko zapiec.
W misce rozmieszać widelcem jajka z mlekiem, dodać soli i pieprzu. Pomidory pokroić na plasterki.
Dobrze wymieszane jajka wylać na ziemniaki tak, by zakryły je równomierną warstwą. Niech jajka zetną się przy niskiej temperaturze. Omlet udekorować pomidorami i posypać świeżym lub suszonym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne. Zapraszam do oglądnięcia moich przepisów. Może coś dodasz jak ja z twojej książki do ulubionych ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Zapowiada się smakowicie.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !