Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 1/2 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Białka ubić z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszane w proszku do pieczenia. Otarte jabłka zetrzeć na tarce. Utarte jabłka rozłożyć na blasze. Na jabłka wlać ciasto. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 26.10.2011 12:35
z jabłkami lubię najbardziej:)
rakow2
rakow2 30.05.2011 16:31
super
Krzysztof42 04.11.2010 15:23
dobra rolada bo słodka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak