Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek
Ubić białka z cukrem na sztywno,do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę szymanowską wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze.
KREM.
Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno,do ubitej śmietany dodać 1 tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5l gotowanej wody.
Część brzoskwiń pokroić na cienkie talarki,resztę w kosteczkę.Biszkopt podzielić na 2 części,śmietanę też.
1-biszkopt
2-śmietana z galaretką+owoce pokrojone w kostkę
3-biszkopt
4-druga część śmietany z galaretką+owoce pokrojone w talarki i zalane drugą tężejącą galaretką.
Smakuje najlepiej następnego dnia,trzymamy ciasto w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !