Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
kostka margaryny 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
śmietana 3 łyżki
rabarbar 4 laski
żółtko jajek 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać cukier. Margarynę posiekać z mąką. Wbić żółtka. Na końcu śmietanę i wyrobić ciasto. Połowę dać na brytfannę. Na to pokroić rabarbar. Posypać cukrem. Przykryć druga połową cista. Piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.05.2012 10:25
uwielbiammmm;))
tomek18 27.10.2011 10:33
pyszne
aacaac 16.07.2011 07:08
fajne
KasiaK90 30.06.2011 07:43
świetne
pacpaw 29.05.2011 16:15
robiłem ostatnio podobne tylko na wierzchu była masa budyniowa
Tosia_8 25.05.2011 10:50
wydaje się proste i smaczne!
malaczarna23 24.02.2011 09:02
pyszne
Mysiunia 30.01.2011 19:37
smaczne:)
Krzysztof42 03.11.2010 15:49
coś dla mnie
darus 08.10.2010 15:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak