Sposób przygotowania

Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać obie mąki, budyń i jajko, roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, do gotującego się mleka wlać roztrzepane jajko z mąką i ugotować budyń, przestudzić i zmiksować z masłem.

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. wody, ubić śmietankę( można dodać trochę cukru pudru do smaku) i dodać żelatynę.

Zmiksować mleko skondensowane z masłem.

Przyrumienić na patelni płatki migdałowe.

Dno blaszki wyłożyć herbatnikami , na to masa budyniowa, herbatniki, masa toffi, herbatniki, bita śmietana. Posypać płatkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super, aż ślinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    toffi to chyba moje ulubione ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    no super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Łał, ślinka cieknie .
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo apetyczne ciastko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    istna bomba kaloryczna ale chyba warto zgrzeszyc od czasu do czasu dla takich pyszności! =]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam ciasta z toffi
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !