Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
mak 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
brzoskwinie 1 puszka
wiórki kokosowe do posypania
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
tłuszcz 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżowiec

Białka ubić z cukrem. Dodać mąkę, mak, tłuszcz i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 minut. Po tym jak ciasto się upiecze wyjąć i przekroić na pół wzdłuż placka. Na pierwszej części (dolnej) poukładać brzoskwinie, całość zalać galaretką (na wpół tężejącą). Przykryć drugą warstwą. Na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marysia 30.07.2011 09:07
fajne
jola1512 06.07.2011 14:53
extra
malaczarna23 09.06.2011 09:39
świetny
maciek7 12.02.2011 21:36
super przepis
Mati13 31.01.2011 20:52
fajny przepis:)
Krzysztof42 03.11.2010 15:48
ciekawe zwierze
Kate131 01.07.2010 16:21
pyszne musi byc
iwa643 19.05.2010 07:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak