Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki maślane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 15 dag
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
mąka 15
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki maślane

Masło ucieramy z cukrem.Dodajemy po kolei jajka , żółtka cały czas ucierając.Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia,Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę.Ciasto zwijamy w cienki wałeczek , kroimy na 10 cm kawałki i formujemy rogaliki. Układamy na wysmarowanej blaszce , smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 11.10.2011 21:39
dobre do kawy , herbatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak