Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 15 dag
mączka cukrowa 15 dag
jajko 4 sztuki
orzechy włoskie 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Margarynę z cukrem utrzeć do do białości. Pod koniec dodać żółtka i jeszcze ucierać. Wymieszać mleko z ubitą pianą i orzechami zmieszanymi z bułką tartą i proszkiem. Piec na szerokiej blasze ok. 20 minut. Zimne polać lukrem lub polewą czekoladową. Posypać zsiekanymi orzechami. Po zastygnięciu wykrywać szklanką półksiężyce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 26.01.2012 20:45
super
maciek7 12.01.2012 19:22
pycha
rakow2
rakow2 18.12.2011 15:04
mniam
rakow2
rakow2 29.05.2011 13:23
rogaliki zawsze chętnie jem
Krzysztof42 03.11.2010 15:47
lubię rogaliki
anja3107 13.07.2010 19:14
ja też ;-)
iwa643 04.05.2010 13:26
spróbuje zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak