Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka matuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
margaryna 25 dag
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier waniliowy
rodzynki
starta skórka z cytryny 1 szt
cukier
mąka ziemniaczana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: babka matuli

Jajka rozbić i ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Margarynę roztopić i dodać do ciasta, dokładnie wymieszać, wsypać rodzynki. Masę wylać na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą, piec około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.10.2010 11:12
słodkości
Roman5 07.10.2010 11:12
słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak