Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki w kurkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pies z kurczaka 500 gram
mąka 2 łyżki
kurki blanszowane 400 gram
bulion 300 mililitrów
śmietana 12% 150 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki w kurkach

Piers kroimy na pół, przyprawiamy, obtaczamy w mące, smażymy na złoty kolor.Mięso zdjąc z patelni na tym tłuszczu podsmażyc kurki, przyprawić, dodać bulion, gdy płyn odparuje,dodać śmietanę.Mięso podawać z sosem z kurek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak