Sposób przygotowania

Wszystkie rodzaje mięsa mielimy w maszynce, dodajemy sól Prymat, pieprz Prymat i ziele angielskie Prymat, mieszamy. Ryż gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie, uważać żeby się nie rozgotował, musi być twardy. Cebulę i czosnek siekamy na drobne części i dodajemy do mięsa, smażymy na oleju, pod koniec dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Wyciągamy mięso i łączymy z ryżem, formułujemy kulki i kładziemy na listki kapusty, zawijamy. Gołąbki wsadzamy do wody po mięsie, dodajemy koncentratu i śmietany, zagotowujemy. Do smaku kładziemy na gołąbki sos meksykański .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    wyglada super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !